Cât va ţine în realitate criza? Facebook va continua tranziţia către telemuncă şi după ce pandemia de coronavirus va lua sfârşit. Jumătate din angajaţi vor putea lucra de acasă în 5-10 ani

Autor: Eduard Ivanovici 22.05.2020

Facebook plănuieşte să continue tranziţia către telemuncă şi după ce pandemia de coronavirus va lua sfârşit. CEO-ul Mark Zuckerberg şi-a anunţat stafful printr-un livestream că jumătate din angajaţi vor putea lucra de acasă în 5-10 ani, scrie Financial Times.

Anunţul lui Zuckerberg vine după ce Jack Dorsey, fondatorul reţelei de socializare Twitter, a declarat că toţi angajaţii companiei vor putea lucra permanent de acasă.

Şi serviciul de comerţ online Shopify a făcut un anunţ similar în cursul zilei de joi.

„Începând de astăzi, Shopify este o companie în mod implicit digitală. Centralizarea impusă de munca la birou a luat sfârşit”, a declarat CEO-ul Tobi Lutke.

Zuckerberg a adăugat că angajaţii care se vor muta în zone mai ieftine vor primi salarii mai mici, compania plănuind să facă schimbări majore în această direcţie începând cu 1 ianuarie 2021.

Facebook, companie cu 45.000 de angajaţi, îşi va redeschide birourile la începutul lunii iulie, însă ele vor funcţiona la o capacitate de 25% pentru a respecta măsurile de distanţare socială. De asemenea, angajaţilor li se va verifica în mod constant temperatura şi vor trebui să poarte măşti, potrivit Bloomberg.

Universitatea din Chicago estimează că 51% din angajaţii din Silicon Valley pot lucra de acasă, iar la nivelul Statelor Unite, numărul este de 37%.