Amenzi de peste 50.000 de lei la un spital din Alba, după ce 6 cadre medicale au luat Covid-19

Autor: Andreea Tobias 23.05.2020

Un spital din judeţul Alba a primit amenzi de peste 50.000 de lei, după ce 6 cadre medicale s-au infectat cu noul coronavirus. Autorităţile au găsit nereguli în cardiologie şi camera de gardă.

Potrivit DSP Alba, 6 cadre medicale de la un spital au fost depistate pozitiv cu noul Covid-19. Au început imediat mai multe anchete, iar DSP anunţat că personalul medical şi pacienţii vor fi testaţi.

Până acum s-au făcut peste 150 de teste.

Reprezentanţii DSP au refuzat să spună despre ce spital este vorba.

Surse locale spun că infecţia a venit de la un pacient suspect. Întrebaţi despre acest aspect, cei de la DSP au spus că în spital au existat pacienţi suspecţi, transferaţi ulterior la spitale Covid.

Sâmbătă s-a făcut un control sanitar la spitalul respectiv şi s-au dat 4 amenzi în valoare totală de 52.400 lei. A fost amendat spitalul în sine, dar şi personal medical.

„Deficienţele constatate în urma controlului se referă la nerespectarea circuitelor funcţionale pentru Covid-19, a spaţiilor de echipare, dezechipare şi decontaminare a personalului, colectare şi depozitare necorespunzătoare a deşeurilor medicale, precum şi nerespectarea procedurilor generale de curăţenie şi dezinfecţie în unitatea sanitară”, au stransmis reprezentanţii DSP Alba.

Nereguli s-au găsit în camera de garda şi la cardiologie. Totodată, cardiologia nu va funcţiona până la dezinfectare totală.