Primarul Gabriela Firea: Luni dăm start proiectului de testare de tip anticorpi pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni

Autor: Elena Crangasu 24.05.2020

Gabriela Firea anunţă că luni începe proiectul de testare de tip anticorpi, pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni. Testele se vor realiza la Arena Naţională.

Gabriela Firea a anunţat că luni se va da startul proiectului privind testarea bucureştenilor care nu au simptome de COVID-19. Testele nu vor fi rapide, ci cele de tip anticorpi, şi se vor realiza pe un eşantion de 10.500 de bucureşteni, în primă fază.

„Mâine voi organiza o conferinţă de presă împreună cu cei şase primari de Sectorare, în care vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion deja realizat de către specialiştii INSP de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene”, a spus Gabriela Firea.

Acestea se vor realiza la Arena Naţională.

Firea a adăugat că mulţi bucureşteni ar vrea să se testeze, dar se tem să nu fie nevoiţi să meargă la spital, în urma rezultatului.

Primarul consideră că Ministerul Sănătăţii s-ar putea consulta cu specialiştii, iar persoanele cu simptome uşoare să rămâmă, acasă, în familii, dar într-o cameră separată: „La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat”.

În două zile s-au înscris nu mai puţin de 7768 de bucureşteni.