De ce nu crede un proprietar de şcoală privată în şcoala online? ”Educaţia trebuie făcută faţă în faţă, educaţia înseamnă interacţiune umană”

Autor: Ramona Cornea 25.05.2020

Mona Muşat, fondatoarea şcolii private Aletheea, afirmă că procesul de învăţare online nu este la fel de eficient precum cel faţă în faţă.

”Toată lumea ştie şi toată lumea este de acord că învăţarea online este mult mai puţin eficientă decât învăţarea faţă în faţă, este un lucru dovedit prin studii, prin cercetări care au apărut în ultima vreme, inclusiv prin mărturii şi declaraţii ale elevilor şi chiar şi ale profesorilor, cel puţin din sistemul de stat. (...) Eu nu cred că se poate face educaţia online, nu cred în învăţarea şi predarea online. Educaţia trebuie făcută faţă în faţă, înseamnă interacţiune umană, personală, înseamnă o relaţie foarte apropiată între elev şi profesor”, a declarat Mona Muşat în cadrul emisiunii ZF 15 minute cu un antreprenor.

În ceea ce priveşte provocările cursurilor online pe care şcolile trebuie să le ţină acum, Mona Muşat spune că provocarea cea mai mare este în cazul copiilor mici, cei de până în clasa a treia.

”După părerea mea, provocarea cea mai mare este la copiii de clasele mici şi aici includem copiii din clasa pregătitoare, clasa întâi şi chiar şi clasa a doua. De la clasa a treia în sus este mai uşor pentru că copiii au deja o autonomie formată, anumite deprinderi formate, au şi o uşurinţă în a manevra dispozitivele şi platformele educaţionale”, a adăugat Mona Muşat.