Criza coronavirus creşte costurile de risc şi taie din profituri. ING Bank a obţinut un profit de 143 mil. lei în T1/2020, în scădere cu 27%, deşi creditarea şi veniturile au crescut. Mihaela Bîtu, CEO: „Lucrăm să ne susţinem clienţii vulnerabili şi contribuim la revenirea economiei“

Autor: Claudia Medrega 26.05.2020

♦ Costurile de risc ale ING Bank au crescut abrupt la 118 mil. lei în T1/2010, deoarece au fost făcute provizioane suplimentare ca urmare a perspectivei macroeconomice în deteriorare, în timp ce dinamica creditelor neperformante din portofoliu a rămas limitată.

ING Bank, sucursala locală a gru­pului olandez cu acelaşi nu­me, a obţinut în primul tri­mestru (T1) din 2020 un profit net de 143 mil. lei, cu circa 27% sub nivelul raportat pentru aceeaşi perioadă a anului 2019, evoluţia fiind afectată de impactul crizei coronavirusului.

„Situaţia curentă este o lebădă neagră, pe care nu ne-am fi putut-o închipui la începutul anului. Lucrăm activ să ne susţinem clienţii vulnerabili şi contribuim la revenirea economiei. Dată fiind întreruperea abruptă atât pentru societate, cât şi pentru econo­mie, o serie de măsuri au fost rapid anun­ţate pentru a detalia cum ne susţi­nem clienţii în această perioadă di­ficilă“, a declarat Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România.