Banca Transilvania a aprobat până acum aproape 500 de cereri de credit din IMM Invest

Autor: Mediafax 26.05.2020

Din cele aproximativ 60.000 de firme care au aplicat în cadrul programului IMM Invest, peste 22.000 au ales Banca Transilvania. Până acum, banca din Cluj a contactat peste 12.000 de clienţi şi au fost aprobate aproape 500 de solicitări de credit, informează banca.

„Numărul atât de mare de firme care au apelat la IMM Invest este îmbucurător, arată vitalitatea economiei şi reacţia pozitivă la această iniţiativă. Sugestia BT este ca mecanismul de subvenţionare a dobânzii să fie de tipul x luni de la aprobarea garanţiei IMM Invest, mai degrabă decât până la o dată fixă (31 decembrie) pentru ca acest ajutor să fie primit în aceleaşi condiţii de fiecare business care intră în program, indiferent de momentul aprobării“, declară Tiberiu Moisă, director general adjunct MidCorporate & IMM la Banca Transilvania.

La Banca Transilvania, în jur de 1.500 de persoane din echipă se ocupă de IMM Invest.

„Estimarea BT este că ritmul va creşte şi, începând de săptămâna viitoare, vom vedea zilnic 100-150 de dosare aprobate şi încărcate în aplicaţia fondului. Nu excludem simplificări suplimentare“, adaugă Tiberiu Moisă.

Banca Transilvania are un plafon de 3,4 mld. lei.