Aurelia Luca, Skanska: La jumătatea lunii iunie estimăm că 60% dintre cei care lucrează în Equilibrium vor veni la birou. Skanska a închiriat anul trecut 21.000 metri pătraţi de spaţii de birouri în cele mai noi proiecte ale sale din Bucureşti

Autor: Bogdan Alecu 26.05.2020

Aurelia Luca, vicepreşedinte executiv pentru operaţiunile din România în cadrul Skanska Commercial Development Europe, estimează că mai bine de jumătate dintre corporatiştii care lucrează în birourile din prima fază a proiectului Equilibrium vor renunţa la munca de acasă şi vor veni la sediu pe măsură ce sunt implementate noile măsuri de siguranţă.

„În perioada stării de urgenţă, atunci când măsurile de izolare şi reducere a circulaţiei au fost foarte stricte, clădirea era utilizată între 10-20% din capacitatea sa. Ulterior, gradul de ocupare a urcat, iar la jumătatea lunii iunie estimăm ca va creşte la peste 60%. Prezenţa efectivă a angajaţilor la birou ţine de politica fiecărei companii în parte. Majoritatea încă îşi definitivează strategiile pentru revenire, însă activitatea începe gradual, alternând săptămânal telemunca şi prezenţa la birou“, a explicat Aurelia Luca.