O nouă şansă pentru startup-urile fintech: Elevator Lab Challenge, program dezvoltat de Raiffeisen Bank, lansează o provocare pentru companiile ce deţin soluţii în domeniile de analiză de date sau loializare

Autor: Cristina Bellu 26.05.2020

Raiffeisen Bank Romania in parteneriat cu Raiffeisen Bank Bulgaria anunţă lansarea Elevator Lab Challenge, o nouă ediţie a programului de parteneriat  global al Raiffeisen Bank International (RBI) care sprijina dezvoltarea startup-urilor si companiilor de fintech.

Anul acesta, proiectul vizează startup-urile fintech ce detin solutii in domeniile de analiza de date sau loializare.

“Programul de parteneriate Elevator Lab le ofera startup-urilor fintech oportunitatea de a lucra cu experti si mentori din industria bancara, cat si acces la informatiile necesare pentru a testa produsele intr-un proiect pilot. In urma selectiei realizate pe parcursul programului, cele mai bune doua fintech-uri vor beneficia de sprijinul financiar necesar pentru a dezvolta un proiect pilot cu una dintre cele 2 tari (RO sau BG) in domeniul analizei avansate de date sau al programelor de loializare pentru companii”, transmit reprezentanţii Raiffeisen.

Experti din cadrul conducerii executive, segmentelor de business si reprezentanti ai departamentelor IT din cele trei banci (Ro, Bg, RBI) se vor alatura programului inca de la inceput pentru a asigura echipelor participante atat sprijinul necesar dezvoltarii, cat si pentru a propune solutii pentru imbunatatirea produselor. 

Mai mult, pe durata celor 3 – 4 luni de pilotare din cadrul programului, cele doua fintech-uri selectate vor avea oportunitatea unica de a-si testa solutiile pe piata bancara, intr-un mediu si in avand acces la date reale intr-un mod securizat. 

Potrivit datelor furnizate de instituţia bancară, în program se pot înscrie fintech-uri globale “later stage” si startup-uri tech, care au dezvoltate produse sau tehnologii inovatoare in domeniul analizei avansate de date (analiza datelor multicanal, modele de profilare a riscului clientilor functie de modul de tranzactionare analitice predictive de vanzari pentru achizitia de noi clienti) sau in domeniul programelor de loializare (B2B2C, platforme/ portaluri/marketplaces de loializare, programe de loializare omnicanal, tehnologii de management a solutiilor de loializare).

Aplicatiile inscrise in program vor fi evaluate de membrii juriului care fac parte din Comitetele de inovare ale Raiffeisen Bank International si Boardul bancilor subsidiare din Bulgaria si Romania, care gazduiesc programul “Advanced Analitics and Loyalty Solutions for Companies Track” in cadrul Elevator Lab 2020. Semifinala va avea loc in luna septembrie si va include sesiuni video la distanta (remote) ale candidatilor selectati. 

Elevator Lab Challenge se desfasoara in Romania si Bulgaria ca parte a celui mai mare program de parteneriat intre fintech-uri si companii din Europa Centrala si de Est, Elevator Lab, organizat de Raiffeisen Bank International. Anul acesta partenerii pricipali ai programului in Romania sunt TechHub si Asociatia Romana de Fintech (ROFintech). 

In 2018, Raiffesein Bank Romania, in parteneriat cu TechHub Bucharest, a organizat Elevator Lab Challenge, un program local de selectie pentru programul global Elevator Lab. 8 dintre fintech-urile inscrise in Challenge au participat intr-un Demo Night din care castigatori au iesit cei de la ThinkOUT. 

Anul trecut, Romania a gazduit Elevator Lab Bootcamp, un program educational organizat impreuna cu TechHub Bucharest, ce a constat in sesiuni intensive de training in care participantii au invatat de la antreprenori cu experienta cum sa construiasca un startup de la zero, cum pot sa transforme ideea lor intr-un produs minim viabil (MVP) si care sunt resursele de care au nevoie pentru a face asta. 

Lansat in iunie 2017, Elevator Lab este un program de parteneriate organizat de grupul Raiffeisen Bank International (RBI). Elevator Lab a devenit cel mai mare program de parteneriate corporate in domeniul fintech din Europa Centrala si de Est, oferind participantilor acces potential la 14 piete diferite acolo unde grupul Raiffeisen este prezent.