Activele nete ale celor cinci SIF-uri urcă în aprilie cu 1,3%, până la 8,1 mld. lei. Acţiunile se tranzacţionează la discounturi cuprinse între 26,6% şi 62,1%

Autor: Tibi Oprea 27.05.2020

♦ SIF Transilvania şi SIF Oltenia, care au fost suspendate de la tranzacţionare şase zile, respectiv două zile din aprilie, dar şi SIF Muntenia şi-au redus discountul de tranzacţionare ♦ SIF Banat-Crişana şi SIF Moldova, discounturi mai mari ♦ Indicele BET-FI a urcat în aprilie cu 2,5%.

Cele cinci societăţi de investiţii financiare (SIF-uri), emitenţi cu expunere de la sectorul bancar la cel hotelier, au încheiat luna aprilie cu active totale de 8,07 miliarde de lei, în creştere cu 1,3% (101,1 mil. lei) faţă de finele primului trimestru al anului, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor agregate din rapoartele de la Bursă.

Astfel, SIF Muntenia a înregistrat cea mai bună dinamică a activelor nete, de 5,4%, ajungând la final de aprilie la 1,37 de miliarde de lei. SIF4 se tranzacţiona la finele lunii aprilie 2020 la un discount faţă de valoarea unitară a activului net (VUAN) de 62,1%, în creştere cu 2,3 puncte procentuale faţă de finele T1/2020, de altfel cel mai ridicat discount de tranzacţionare dintre cele cinci.