Îşi revine sectorul de turism? Sectorul creşte accelerat pe bursele europene. Gigantul TUI creşte cu 19% la Frakfurt, după un avans de peste 50% în şedinţa de marţi

Autor: Alex Ciutacu 27.05.2020

Sectorul european de turism a înregistrat noi creşteri, miercuri, întrucât Tui, cel mai mare tour operator din lume, a continuat să avanseze pe bursa de la Frankfurt, înregistrând o evoluţie record în ultimele două zile, potrivit FT.

Sectorul de turism din componenţa indicelui pan-european Stoxx a înregistrat o creştere de peste 3%, alimentată de evoluţiile Cineworld, Whitbread şi Carnival.

În acelaşi timp, mai mulţi operatori aerieni au înregistrat creşteri, miercuri, printre care Lufthansa a crescut cu 7%, iar Iberia şi International Airlines Group, compania-mamă a British Airways, au înregistrat câte un avans de 6%.

Per total, indicele pan-european Stoxx 600 înregistra o creştere de 0,9% miercuri, în timp ce indicele german DAX creştea cu aproape 2%.

Gigantul anglo-german Tui înregistra o creştere de aproape 19%, după un avans istoric de 52%, înregistrat marţi, în contextul în care investitorii se aşteaptă ca vara să readucă activitatea turistică.

Germania va vota în privinţa unei potenţiale relaxări a restricţiilor începând cu jumătatea lunii iunie, întrucât europenii încep să se gândească la vacanţe. Spania a anunţat deja în acests weekend că plănuieşte să se deschidă pentru turism începând din luna iulie.

Pieţele şi-au regăsit optimismul în ultimele săptămâni, în timp ce economiile globale au început relaxarea restricţiilor impuse pentru a limita răspândirea virusului.