Veşti bune pentru agricultori: Alpha Bank România continuă parteneriatul cu APIA privind finanţarea agriculturii. Dragoş Drăghici, Alpha Bank: „Considerăm agricultura ca fiind un sector strategic pentru România”

Autor: Robert Manea 27.05.2020

Alpha Bank Romania continuă şi în anul acesta parteneriatul cu Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA), anunţând în acelaşi timp şi semnarea convenţiilor pentru finanţarea subvenţiilor agricole, arată un comunicat de presă.

În cadrul programului din 2020, agricultorii beneficiari ai subvenţiilor pe suprafaţă (SAPS 2020), cât şi beneficiarilor Măsurii 14 – Bunăstarea animalelor vor primi finaţări în avans. 

“Continuăm şi în acest an programul de susţinere a sectorului agricol şi ne bucurăm să anunţăm semnarea parteneriatului cu APIA pentru anul 2020. Considerăm agricultura ca fiind un sector strategic pentru România, pe care trebuie să îl sprijinim cu toţii pentru a-şi atinge adevăratul potenţial. Criza sanitară pe care o traversăm poate aduce oportunităţi pentru acest domeniu pe care suntem pregătiţi să îl susţinem pe termen lung”, a declarat Dragoş Drăghici, Director Direcţia IMM, Alpha Bank Romania.

Alpha Bank oferă prin acest program capital de lucru până la 85% din valoarea subvenţiilor pe care fermierii urmează să le încaseze de la APIA în cadrul SAPS şi până la 90% în cadrul Măsurii 14.

Alpha Bank Romania, membră a Alpha Bank Group, este o instituţie financiară cu o istorie de peste 25 de ani în România. Banca oferă o gamă diversă şi modernă de servicii şi produse, atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice, cât şi pentru sectorul IMM şi corporate.