Antreprenori locali. Doi antreprenori din Bistriţa-Năsăud care au o cramă în zonă au investit 370.000 de euro şi într-o pensiune cu opt camere. Crama Jelna, din satul cu acelaşi nume, judeţul Bistriţa-Năsăud, este controlată de Ovidiu şi Daniel Moldovan, care au experienţă în domeniul agricol şi care deţin şi o firmă de construcţii

Autor: Cristina Roşca 28.05.2020

Doi fraţi din Bistriţa Năsăud, Ovidiu şi Daniel Moldovan, au fondat în 2015 crama Jelna, din podgoria Lechinţa, o zonă cu o lungă istorie în domeniul vini-viticol. Primul vin a fost gata în 2017 şi a fost pus pe piaţă anul următor. Apoi, an­tre­prenorii au continuat dezvoltarea cu o pen­siune ce abia a fost finalizată şi care a nece­sitat investiţii de circa 370.000 de euro.

„Suntem amplasaţi în satul Jelna, cel mai rece punct din podgoria Lechinţa, cunoscută pentru producţia de vin încă din vremea Imperiului Austro-Ungar“, spune Darius Pripon, eno­logul şi directorul cramei. El s-a ală­turat businessului în 2017 după ce an­te­rior a lucrat în domeniu atât în Ro­mâ­nia, cât şi peste hotare - în Noua Zeelan­dă, Franţa sau Italia. Mai mult, a făcut un master în domeniu în Spania, după cum spune chiar el.