Consultant fiscal: Singurul avantaj al IMM Invest este acela că garantează creditul şi acoperă cheltuielile antreprenorului cu dobânzile şi comisioanele către bănci anul acesta. „Declarativ, guvernul şi Fondul de Garantare îşi doresc să îi finanţeze pe cei afectaţi şi închişi prin ordonanţe militare, dar băncile le pun ştampila de grad de risc ridicat sau nebancabil“

Autor: Ramona Cornea 28.05.2020

Consultantul fiscal Valentina Saygo afirmă că în cadrul programului IMM Invest există o rată de respingere foarte mare din partea băncilor şi acuză lipsa transparenţei privind criteriile de evaluare a dosarelor, precum şi comunicarea deficitară a autorităţilor cu privire la aspectele care ţin de program. 

„Este ţinută la secret motivarea refuzurilor la creditare din partea băncilor. Băncile nu şi-au făcut publice condiţiile de analiză, nu se ştie în funcţie de ce criterii acordă sau refuză creditarea prin IMM Invest. Fiecare bancă din program are propriile reguli de evaluare a dosarelor şi acestea nu sunt publice“, afirmă Valentina Saygo.