Pensiunea ATRA din Valea Doftanei se redeschide de mâine „Am pus la punct noi proceduri de igienă şi dezinfectare pentru camere şi spaţiile comune”

Autor: Mădălina Dediu Panaete 28.05.2020

Pensiunea ATRA din Valea Doftanei (judeţul Prahova), dar şi vila UNO, care se află în apropiere de ATRA şi care a fost construită de acelaşi grup de antreprenori, se redeschid începând de mâine.

„Pentru a ne primi clienţii în deplină siguranţă, am pus la punct noi proceduri de igienă şi dezinfectare pentru camere şi spaţiile comune, conform cerinţelor şi recomandărilor legate de COVID-19. Am creat locuri de relaxare confortabile şi spaţioase pe întreaga arie a pensiunii, pentru a asigura distanţarea socială. Iar dacă restaurantele nu vor putea fi deschise încă, vom servi masă direct în cameră sau pe terasă privată”, spun reprezentanţii ATRA.

Cele 9 camere ale pensiunii ATRA, Vila UNO cât şi spaţiile comune sunt dezinfectate zilnic sau ori de câte ori este nevoie.

„Ne bazăm pe înţelegerea reciprocă şi respectarea cu stricteţe a regulilor pentru a le oferi clienţilor o şedere plăcută, sigură şi lipsită de griji la Atra şi Uno. Măsurile luate sperăm să devină o conduită naturală în normalitatea post pandemică: purtarea corectă a măştii la intrarea în pensiune, dezinfectarea tălpilor pe covorul cu soluţie dezinfectantă amplasat la intrările pensiunii, monitorizarea temperaturii, asigurarea unei distanţe minime de 2 metri faţă de angajaţi sau alţi oaspeţi şi evitarea contactului direct şi pentru un timp cât mai scurt, igienă frecventă şi corectă a mâinilor”.

Comenzile din meniul transmis pe email se vor plasa telefonic, iar livrarea în intervalul orar menţionat ulterior, se va face fără contact direct, vor fi lăsate în dreptul uşii sau aduse pe terasa camerei, au mai spus reprezentanţii ATRA, pensiune închisă cu câteva zile de instituirea stării de urgenţă.

„De asemenea, promovăm şi insistăm pentru achitarea prin card a serviciilor. De respectarea acestor reguli depinde sănătatea noastră, dar şi continuitatea turismului şi ne bazăm pe conduita corectă a turiştilor astfel încât să se bucure de natură şi de călătorii în deplină siguranţă”.

Pensiunea ATRA şi vila UNO sunt deţinute de compania Top Resorts. Pensiunea de cinci margarete ATRA dispune de nouă camere şi un restaurant de fine dining. Businessul a fost fondat de Emil Munteanu, Eduard Dimitriev, Ştefan Mustaţă şi Răzvan Florea. Antrepre­norii nu au background în do­meniul turistic, ci activează în domenii precum IT sau instalaţii sanitare.

Ideea celor patru prieteni a venit după ce împreună au văzut locuri total diferite în călătoriile în care au fost împreună, iar în 2008 au cumpărat terenul pe care au construit ulterior ATRA Doftana. Aproape patru ani mai târziu, deschideau Atra Doftana după o investiţie de circa un milion de euro, realizată şi cu ajutorul fondurilor europene.

De asemenea, proprietarii ATRA au dezvoltat şi vila UNO, care se află la doar 5 minute de mers pe jos sau cu barca de ATRA, chiar pe malul lacului Paltinu.