Cum a reuşit unul dintre cei mai tineri miliardari chinezi să câştige 18 miliarde de dolari în doar două luni şi să devină al treilea cel mai bogat om din China

Autor: Eduard Ivanovici 31.05.2020

Averea lui Colin Huang, fondatorul platformei de e-commerce Pinduoduo, a crescut cu 18 miliarde de dolari în ultimele două luni, mai mult decât orice alt miliardar chinez, şi a ajuns la 35,6 miliarde. Astfel, Huang a devenit a treia cea mai bogată persoană din China, potrivit Fortune.

Huang, în vârstă de 40 de ani, este întrecut de Jack Ma, fondatorului site-ului de e-commerce Alibaba şi al doilea cel mai bogat om din China, a cărui avere netă a crescut cu 3 miliarde de dolari şi a ajuns la 41 de miliarde în aceeaşi perioadă. Între timp, averea lui Pony Ma – cel mai bogat om din China şi fondatorul gigantului tech Tencent – a crescut cu 7 miliarde de dolari şi a reuşit să ajungă la 46 de miliarde.

Averea lui Huang a crescut în condiţiile în care cetăţenii chinezi s-au reorientat masiv către platformele online în timpul pandemiei. Miliardarul deţine 45% din Pinduoduo (sau PDD), companie listată pe Nasdaq a cărei capitalizare a crescut de la 44 de miliarde de dolari pe 31 decembrie 2019 la 80 de miliarde de dolari în zilele noastre.

 În primele trei luni ale anului, compania a raportat un total de 628 de milioane de cumpărători activi, după ce în primul trimestru din 2019 înregistrase 585 de milioane. Prin comparaţie, Alibaba a raportat un total de 726 de milioane de cumpărători activi în primul trimestru din 2020. De asemenea, PDD a declarat că numărul comenzilor zilnice a crescut până la 65 de milioane, cu 15 milioane mai mult decât perioada de dinainte de pandemie.