Fondurile de pensii Allianz au ajuns la 6,5% din TeraPlast Bistriţa în urma unui plasament privat de la începutul acestei săptămâni: investiţie de circa 24,4 milioane de lei

Autor: Tibi Oprea 28.05.2020

TeraPlast Bistriţa (simbol bursier – TRP), producător de materiale de construcţii deţinut de omul de afaceri Dorel Goia, a anunţat joi seară la Bursă că Allianz-Ţiriac Pensii Private a depăşit pragul de 5% deţinere la societate în urma unui plasament privat care a avut loc pe 26 mai 2020.

Astfel, fondurile Allianz deţin acum un număr de 87 de milioane de acţiuni, care reprezintă 6,5% din capitalul social al companiei, investiţie evaluată de ZF la 24,4 milioane de lei. Marţi, 26 mai, un pachet de 7,9% din TeraPlast Bistriţa a schimbat proprietarii într-o tranzacţie de 29,7 milioane de lei.

Pachetul de 106 milioane de acţiuni a fost schimbat în 20 de tranzacţii la un preţ de 0,28 de lei pe acţiune, cu 9,09% mai mic faţă de cel din piaţă.

În urma înregistrării în sistemul Bursei de la Bucureşti a tranzacţiilor menţionate, ZF scria că în raportul anual pe 2019 al TeraPlast, Marley Magyarorszag, o companie specializată în fabricarea de mase plastice din Ungaria, figurează cu o deţinere de 106 milioane de acţiuni (7,9%), pachet similar cu tranzacţiile speciale de marţi, ceea ce înseamnă că societatea este cel mai probabil vânzătorul.

În şedinţa de joi, TeraPlast a confirmat că Marley Magyarorszag este vânzătorul, care se pare că şi-a făcut exitul din companie.

Allianz-Ţiriac Pensii Private administrează în România Fondul de pensii administrat privat AZT Viitorul Tău, Fondul de pensii facultative privat AZT Moderato şi Fondul de pensii facultative privat AZT Vivace