Insolvenţă în vreme de pandemie. Euro Construct Trading, în insolvenţă, şi-a adaptat planul de reorganizare după pandemie: Activitatea pe şantiere a fost întreruptă temporar şi continuată ulterior

Autor: Alina-Elena Vasiliu 29.05.2020

„La sfârşitul perioadei de reorganizare, totalul veniturilor estimate a se obţine este în sumă de 989,45 mil. lei, iar cheltuielile estimate sunt în sumă de 949,6 mil. lei, rezultând un profit în valoare de 39,9 mil. lei“, se arată în noul plan de reorganizare.

Compania de construcţii Euro Construct Trading ‘98 din Bucureşti, deţinută de doi acţionari români şi aflată în insolvenţă, şi-a modificat planul de reorganizare şi l-a adaptat la noile condiţii aduse de pandemia de Covid-19, care i-a afectat veniturile.

„Activitatea pe şantiere a fost întreruptă temporar şi continuată ulterior, sub condiţia respectării măsurilor impuse în vederea prevenirii răspândirii COVID-19 (...). Toate aceste demersuri au ocazionat costuri semnificative, neprevăzute, pe care societatea a fost nevoită să le suporte, fără ca acestea să fi putut fi previzionate în fluxul de trezorerie şi în bugetul de venituri şi cheltuieli“, se arată în planul de reorganizare al companiei. Administrator judiciar pentru Euro Construct Trading ‘98 a fost desemnată compania Dinu, Urse şi Asociaţii SPRL.