Start-up-ul Netbears din Iaşi lansează luna viitoare platforma de testare a interfeţelor web Rungutan

Autor: Adrian Seceleanu 29.05.2020

Start-up-ul Netbears din Iaşi, activ şi pe segmentul furnizării de servicii de consultanţă de IT, va lansa luna viitoare platforma de testare a interfeţelor web - denumită Rungutan - care este dedicată companiilor mici şi mijlocii de dezvoltare web.

„Această platformă oferă servicii de testare a capacităţii de susţinere a traficului pe un site, iar noutatea pe care o aduce în piaţa din România constă în faptul că oferă suport pentru simularea exactă a paşilor unui utilizator. Astfel, cu Rungutan va fi posibilă testarea anumitor segmente de pe un site, definind exact testele bazate pe comportamentul utilizatorului, conform rapoartelor preluate din aplicaţii precum Google Analytics, Facebook Pixel, Hotjar. Pe lângă aceasta, cu Rungutan testerii se pot conecta şi edita sau vizualiza testele fiecăruia din echipă, pot programa data exactă la care să ruleze teste fără intervenţia lor şi pot simula teste în acelaşi timp din peste 15 regiuni diferite ale lumii“, conform datelor companiei.

Costina Mitrofan, manager dezvoltare şi marketing şi cofondator al Netbears, declara în luna martie în cadrul emisiunii ZF IT Generation, că platforma are deja clienţi înainte de lansare. „Momentan avem 5 clienţi mari cu care suntem atât în discuţii, cât şi în proiecte deja începute. Avem abonamente şi pentru segmentul de consultanţă de IT, pentru suport sau consultanţă pe oră sau durata unui an. Cifra de afaceri pe anul trecut a fost de 85.000 de euro“, a afirmat Mitrofan.