Kaufland, liderul pieţei locale de comerţ alimentar, continuă investiţiile în extinderea reţelei şi deschide un magazin în zona Theodor Pallady din Capitală. Retailerul ajunge la 132 de unităţi pe plan local

Autor: Cristina Bellu 29.05.2020

Retailerul german Kaufland, liderul pieţei locale de comerţ alimentar după cifra de afaceri, continuă investiţiile în extinderea reţelei şi anunţă deschiderea celui de-al 15-lea hipermarket din Bucureşti, situat în zona bulevardului Theodor Pallady, marcând totodată şi magazinul cu numărul 132 al reţelei la nivel naţional.

“Odată cu deschiderea, compania continuă să contribuie şi la dezvoltarea economică a comunităţii locale, esenţială în această perioadă, prin crearea a 130 de locuri de muncă noi pentru bucureşteni şi nu numai”, transmit reprezentanţii Kaufland.

Unitatea care urmează să fie inaugurată oficial începând cu data de 1 iunie dispune de o suprafaţă de vânzare de peste 3.700 metri pătraţi, care se înscrie într-una totală de mai bine de 6.100 metri pătraţi, şi de o parcare extinsă de 293 de locuri.

Magazinul va avea amplasate 12 case de marcat standard şi alte 6 express tip self-service, pentru clienţii care îşi doresc să eficientizeze timpul petrecut pentru achitarea cumpărăturilor.

Acesta este al cincilea magazin deschis de Kaufland în anul financiar 2020 (martie 2020 – februarie 2021), planurile de expansiune ale companiei urmând să continue în perioada următoare.

Grupul german este liderul comerţului local de mai bine de cinci ani. În 2018 (ultimul an pentru care există date financiare), cifra de afaceri a companiei s-a apropiat la un pas de 11 mld. lei (2,3 mld. euro), plus 8% faţă de 2017. Tot atunci, compania şi-a majorat şi profitul net, ba chiar cu un ritm de două ori mai rapid decât cel al businessului, până la aproape 800 de milioane de lei.