Numărul autorizaţiilor de construire pentru clădirile rezidenţiale, în scădere cu 29% în aprilie faţă de luna anterioară. „Situaţia de acum poate să fie una de conjunctură, putem să vorbim mai concret în următorul trimestru“

Autor: Miruna Diaconu 06.06.2020

În luna aprilie a acestui an au fost eliberate 2.290 de autorizaţii de construire a clădirilor rezidenţiale, în scădere cu 29% faţă de luna precedentă a acestui an,  de la 3.224 la 2.290, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică. Comparativ cu aceeaşi lună a anului trecut, în luna aprilie 2020 au fost eliberate cu 37,5% mai puţine autorizaţii de construire pentru clădirile rezidenţiale.

Aprilie a fost luna în care s-au văzut efectele economice semnificative ale crizei generate de pandemia COVID-19. Astfel că, izbucnirea crizei ar fi putut afecta sectorul de construcţii prin prisma incertitudinilor care erau la acel moment cu privire la situaţia ce va urma, spune Adriana Iftime, director general al Federaţia Patronatelor Societăţilor din Construcţii (FPSC).