CEC Bank a înregistrat un profit net de 114,1 milioane de lei în T1 2020, în creştere cu 26%, la venituri din dobânzi de 372 mil. lei, în creştere cu 15%: În primele două luni am avut o creştere susţinută a activităţii de creditare, dar apariţia COVID-19 a schimbat acest trend

Autor: Mircea Nica 01.06.2020

Veniturile din dobânzi au ajuns la aproximativ 372 de milioane de lei, în creştere cu 15% faţă de trimestrul 1 din 2019, iar veniturile din comisioane s-au majorat cu 13%, până la circa 73 de milioane de lei.

CEC Bank, instituţia financiară cu cea mai extinsă reţea teritorială în România, a ra­por­tat la finalul primelor trei luni din 2020 un pro­fit net de 114,1 mil. lei, ceea ce înseamnă un avans de 26% comparativ cu aceeaşi pe­rioa­dă a anului trecut, potrivit infor­ma­ţi­ilor transmise de reprezen­tanţii băncii.

„Am avut un debut de an pro­miţător. În primele două luni din 2020, am consem­nat o creş­tere robustă a por­tofo­liu­lui de credite şi a ven­iturilor, care au conti­nuat trendul de creş­tere de anul trecut. Situaţia s-a schim­bat după apariţia pan­de­miei de COVID-19, care a de­ter­minat reducerea abruptă a activităţii eco­nomice şi, implicit, scăderea cererii de cre­dite după declan­şarea stării de urgenţă. Banca s-a con­centrat, după de­cla­rarea situaţiei de ur­genţă, pe măsuri pentru a asigura conti­nui­tatea activităţii şi pe soluţii pentru clienţii persoane fizice şi companii afectate de criză“, a transmis Bogdan Neacşu, preşedinte, direc­tor general CEC Bank.