CFR Călători repune în circulaţie trenurile suspendate

Autor: Laura Buciu 01.06.2020

CFR Călători anunţă că repune în circulaţie, din 1 iunie,  trenurile suspendate, cu excepţia celor de navetă pentru elevi. Pe toată perioada călătoriei, este obligatorie masca de protecţie. CFR recomandă plata cu cardul la ghişeu şi, în măsura posibilităţilor, cumpărarea biletelor online.

CFR Călători a transmis, vineri, faptul că va continua procesul de repunere în circulaţie a trenurilor a căror circulaţie a fost temporar suspendată în perioada stării de urgenţă şi a stării de alertă.

Primele trenuri au fost repuse în circulaţie, gradual, odată cu ieşirea din starea de urgenţă şi continuă din 1 iunie, cu excepţia trenurilor de navetă pentru elevi.

CFR recomandă tuturor călătorilor să cumpere biletele din timp, mai ales că din 3 iunie, acestea pot fi achiziţionate anticipat, înainte de plecare iar acest termen creşte de la 10 la 20 de zile.

De asemenea, CFR recomandă cumpărarea biletelor de tren online pentru a evita aglomeraţia la ghişee/casele de bilete şi manipularea banilor în numerar.

La ghişeu, este indicată plata cu card bancar sau telefon, în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru.

CFR Călători recomandă pasagerilor să nu aleagă doar trenurile de la orele de vârf, având în vedere că majoritatea companiilor/instituţiilor au introdus programul decalat pentru angajaţi.