Terasele se pregătesc pentru deschidere. Cum va arăta în următoarea perioadă o masă la terasă? Vom avea meniuri de unică folosinţă şi tacâmuri sigilate

Autor: Gabriela Pătrulescu 31.05.2020

Patronii teraselor fac pregătiri pentru deschiderea din 1 iunie. Potrivit noilor reguli, clineţii trebuie să îşi facă rezervare înainte de a merge la terase, iar unii patroni pregătesc meniuri de unică folosinţă şi tacâmuri sigilate.

Managerul unui restaurant din Bucureşti, Cristina Ştefănescu, se pregăteşte pentru deschiderea terasei. Nu este deloc uşor, condiţiile impuse de guvernanţi lasă loc de confuzii, iar ordinul care reglementează redeschiderea teraselor a fost publicat cu doar două zile înainte de eveniment.

La mese nu vor fi acceptate mai mult de patru persoane, iar între cei care nu fac parte din aceeaşi familie trebuie să existe o distanţă de un metru şi jumătate.

Patronii pregătesc circuite şi pentru accesul la toaletă.

„Un circuit prin care clienţii să meargă la toaletă şi un alt traseu pe care să se întoarcă de la toaletă pe terasă”, a spus Cristina Ştefănescu.

Aceasta a precizat că pregăteşte meniuri de unică folosinţă.

„Ne străduim să facem meniuri de unică folosinţă, chiar în acest weekend, şi vom servi cu tacâmuri sigilate. Vom proceda ca şi la rezervările anterioare. Nume complet şi un număr de telefon sau o adresă de email sau adresă de email, de contact”, a mai spus managerul.

Terasele se vor redeschide din 1 iunie. Printre măsurile care trebuie aplicate înainte de reluarea activităţilor la terase se numără: verificarea stării de întreţinere a tuturor spaţiilor, echipamentelor şi ustensilelor necesare pentru desfăşurarea activităţilor permise, revizuirea planurilor de igienizare şi dezinfecţie, a anunţat ANSVSA.