Lufthansa va ceda până la 24 de sloturi orare de decolare şi aterizare în Frankfurt şi München ca parte a planului de salvare lansat de Comisia Europeană

Autor: Eduard Ivanovici 01.06.2020

Deutsche Lufthansa AG, una dintre cele mai mari companii aeriene din Europa, a anunţat că va ceda concurenţilor până la 24 de sloturi orare de decolare şi aterizare în München şi Frankfurt, decizia fiind luată în conformitate cu planul de salvare lansat de Comisia Europeană pentru a salva operatorul german, scrie MarketWatch.

În primele 18 luni, sloturile, care vor fi alocate printr-un proces competitiv de licitaţie, vor fi disponibile unor competitori noi, urmând să fie accesate după această perioadă şi de alţi rivali ai companiei.

Sloturile vor fi deschise competitorilor la nivel european care nu au beneficiat de măsuri substanţiale de recapitalizare în timpul pandemiei de coronavirus.

Consiliul de supraveghere din cadrul Lufthansa urmează să aprobe pachetul de salvare în valoare de 9 miliarde de euro, după ce săptămâna trecută, compania a decis să renunţe la suma care ar fi ajutat-o să evite falimentul.

Pachetul, creat împreună cu guvernul german, are ca scop susţinerea companiei aeriene în timpul crizei generate de COVID-19.