Criza începe să îşi facă simţită prezenţa: Scania, unul dintre cei mai cunoscuţi producători de camioane, se gândeşte să disponibilizeze câteva mii de oameni

Autor: Dorin Oancea 06.06.2020

Producătorul suedez de camioane Scania, deţinut de compania germană Traton, plănuieşte reduceri majore de locuri de muncă şi estimează că are peste 5.000 de angajaţi în plus la nivel global, ca urmare a crizei coronavirusului, conform Reuters.

Directorul general al Scaniei, Henrik Henriksson, a declarat luni că până la 1.000 de poziţii de conducere de la sediul central din Sodertalje vor fi analizate de constructorul de camioane suedez, care angajează aproximativ 51.000 de oameni la nivel global.

"Evaluarea noastră este că va dura mult până când cererea pieţei va atinge nivelurile anterioare crizei şi, prin urmare, trebuie să adaptăm organizaţia la noua situaţie", a spus Henriksson.

Scania a spus că va reevalua părţi din operaţiunile sale industriale şi comerciale, adăugând că are prea mult personal în vânzări şi servicii globale şi că cercetarea şi dezvoltarea constructorului de camioane a fost afectată şi de căderea activităţii.

"Managementul executiv lucrează împreună cu reprezentanţii sindicali la diferite măsuri de reducere a costurilor, reducerea numărului de consultanţi fiind una dintre acestea", a spus Scania.