(P) Oferta gratuită Cisco pentru IMM-urile ai căror angajaţi lucrează de acasă

Autor: Publicitate 02.06.2020

Lucrul de la distanţă a devenit în această perioadă o normă pentru majoritatea companiilor din România, indiferent de dimensiune şi domeniu de activitate. Departamentele de IT şi de securitate au fost nevoite să gestioneze, peste noapte, un număr fără precedent de utilizatori şi dispozitive.

Pe lângă suprasolicitarea reţelelor, principalele provocări pentru companii rămân în continuare cele legate de asigurarea securităţii angajaţilor şi a datelor, de colaborare şi menţinerea productivităţii.

Deoarece această tranziţie s-a produs brusc, multe companii au fost luat pe nepregătite, iar în această perioadă, IMM-urile continuă să se confrunte cu provocări fără precedent şi să se adapteze unui nou mod de lucru.

Transformarea digitală reprezintă o oportunitate pentru orice afacere, dar implică şi schimbări IT importante care creează adesea noi provocări pentru echipele IT şi de securitate. Indiferent de dimensiune, companiile au nevoie de acces la cele mai recente tehnologii.

De aceea, Cisco vine în sprijinul IMM-urilor cu un portofoliu de soluţii concepute pentru a răspunde nevoilor acestora de conexiune, colaborare şi securitate, în contextul în care angajaţii lucrează în această perioadă preponderent de acasă.

 

Conectivitate rapidă

Companiile mici şi mijlocii au nevoie de agilitate pentru a se adapta unei lumi digitale extrem de dinamice, menţinându-şi în acelaşi timp eficienţa operaţională. Au nevoie de soluţii simple, care să elimine complexitatea.

Izolarea socială ne-a constrâns să lucrăm de acasă şi să folosim o infrastructură de tip home use, care de cele mai multe ori include doar un router wireless cu funcţionalitate limitată. Infrastructura de acasă este considerabil mai vulnerabilă decât infrastructurile de întreprindere din punctul de vedere al securităţii IT. Echipamentul de acasă NU face inspecţie în adâncime, NU face corelări de evenimente, NU poate bloca site-uri rău intenţionate.

În noul normal în care vom funcţiona de acum încolo, vom avea nevoie de stabilitate şi calitate atunci când lucrăm de acasă. Soluţiile Cisco Meraki pot simplifica operaţiunile IT indiferent de mărimea companiilor, administrarea fiind făcută din cloud. Astfel, dintr-un singur panou de comandă pot fi configurate şi administrate echipamente de reţea, firewall-uri, switch-uri şi Access Point-uri, staţii de lucru, dispozitivele mobile din companie.

Departamentele IT obţin astfel o vizibilitate nemaiîntâlnită până acum pentru echipamente, utilizatori, trafic şi aplicaţii de reţea. În plus, în doar 10 minute companiile pot beneficia de o reţea funcţională datorită portalului web intuitiv, care uşurează munca administratorului IT.

 

Securitate sporită

Atacurile cibernetice nu fac discriminări, iar IMM-urile se confruntă cu acelaşi tip de ameninţări precum companiile de mari dimensiuni. Companiile trebuie să asigure suport pentru utilizatorii care folosesc în această perioadă propriile dispozitive, cum ar fi smartphone-uri şi tablete, pentru a se conecta la aplicaţii şi reţele.

Pentru a veni în sprijinul clienţilor noştri, am lansat oferte de securitate gratuite: licenţe extinse şi depăşirea limitei de utilizatori fără costuri suplimentare, până pe 1 iulie 2020, pentru trei dintre tehnologiile noastre de securitate cheie, care sunt concepute pentru a proteja lucrătorii la distanţă oriunde şi oricând, pe orice dispozitiv: Cisco Umbrella, Duo Security şi Cisco AnyConnect.

Soluţia Cisco AnyConnect îi ajută pe cei care lucrează de acasă să acceseze uşor, rapid şi în siguranţă resursele de la birou, prin VPN, prin intermediul propriilor dispozitive mobile. O conexiune VPN oferă un nivel sporit de securitate, în comparaţie cu alte metode de comunicare la distanţă, datorită faptului că utilizează un algoritm de criptare avansat, care protejează reţeaua de accesul neautorizat.

În plus, recomandăm folosirea clientului AnyConnect împreună cu Duo Security pentru autentificare multi-factor şi Cisco Umbrella pentru protecţie bazată pe DNS.

 

Colaborare de oriunde

În această perioadă, instrumentele de colaborare la distanţă (inclusiv soluţiile de videoconferinţă precum Webex) au devenit esenţiale pentru companii şi angajaţi, pentru a rămâne conectaţi şi productivi.

Cisco Webex şi-a extins oferta gratuită pentru a ajuta angajaţii să rămână conectaţi la echipele lor şi să îşi continue activitatea. Webex oferă criptare end-to-end pentru datele în uz, în tranzit şi stocate, prin intermediul unei chei asupra căreia clientul are control.

Webex se integrează cu Duo Security (SSO şi autentificare cu mai mulţi factori) şi cu Cisco Advanced Malware Protection (AMP) pentru Endpoints – care fac parte din oferta extinsă gratuită de securitate a Cisco pentru a ajuta organizaţiile să asigure rapid securitatea pentru tot mai mulţi angajaţi care lucrează de la distanţă.

Soluţia Webex este oferită gratuit pentru o perioadă de 90 de zile atât pentru companii, cât şi pentru persoane fizice, clienţii existenţi beneficiind de extinderea serviciului, fără costuri suplimentare.

Companiile se pot concentra astfel pe dezvoltarea afacerii, în timp ce soluţiile Cisco au grijă de tot ce înseamnă IT.

Pentru mai multe detalii despre soluţiile Cisco, dar şi pentru activare ne puteţi contacta la solutiicisco@cisco.com.