Traderii şi-au regăsit încrederea în euro

Autor: Bogdan Cojocaru 02.06.2020

În urmă cu doar o jumătate de lună, traderii de valută erau îngrijoraţi de viitorul euro. Acum sunt prudent optimişti, scrie Bloomberg. Moneda comună a avut cel mai bun avans lunar din acest an după ce Comisia Europeană a reuşit în sfârşit să prezinte un plan de stimulare pentru recuperarea economică a regiunii din criza provocată de pandemie.

Pe piaţa valutară, sentimentul se îmbunătăţeşte, iar strategii încep să transmită o imagine optimistă a perspectivelor euro. Previziunea mediană pentru cursul euro-dolar pentru trimestrul al treilea a crescut în luna mai, prima schimbare pozitivă din acest an, potrivit unui sondaj Bloomberg. HSBC Holdings şi-a majorat estimarea pentru sfârşitul anului la 1,10 dolari pentru un euro, de la 1,05 dolari săptămâna trecută, strategii spunând că „riscul existenţial al unei rupturi în zona euro“ a scăzut.

„Am devenit prudent optimişti în ultima săptămână, sau cam aşa ceva“, a spus Lee Hardman, strateg valutar la MUFG din Londra. „Acumularea dovezilor că economia zonei euro a depăşit ce a fost mai rău din criza produsă de COVID-19 şi propunerile privind Fondul de Recuperare al UE au contribuit la ameliorarea riscurilor pentru moneda euro şi au creat o bază mai fermă pentru ca revenirea euro să se extindă de la niveluri încă subevaluate.“