Alina Huidumac, Certinvest: Am privit volatilitatea Bursei ca pe o oportunitate de cumpărare la un preţ atractiv. Certinvest marchează în acest an 25 de ani de la înfiinţare

Autor: Tibi Oprea 02.06.2020

Alina Huidumac, director portofolii private în cadrul Certinvest, admi­nistrator a circa 33,9 mil. lei, spune că societatea de administrare de investiţii a adoptat o strategie prudentă în perioada pandemiei şi că a privit volati­litatea existentă ca pe o oportunitate de a cumpăra la preţuri atractive.

„Ca societate de investiţii finan­ciare, în această perioadă ne-am dorit să adoptăm o stra­tegie investiţională pru­dentă, cumva menită să reducă riscul investiţional. Astfel, pentru fondurile de indici în momentele de corecţie ne-am dorit să reducem expunerea până la nivelul de 90% în raport cu benchmark-ul. În ceea ce priveşte fondul de obligaţiuni, având în vedere metoda de evaluare aleasă de societate, mă refer la instrumentele financiare cu venit fix, el nu a fost afectat de volatilitate, înregistrând creşteri cons­tante. Din acest motiv, dacă discutăm de fondurile cu grad de risc ridicat, rezultatele obţinute au dus la o creştere a apetitului investitorilor pentru fondurile de acţiuni care urmăresc reproducerea structurii indicilor Bursei de Valori Bucureşti, în special Certinvest BET Index şi Certinvest BET-FI Index, volatilitatea Bursei fiind privită mai mult ca o oportunitate de a cumpăra la un preţ atractiv“, spune ea.