Compa Sibiu, cu Fondul Suveran al Norvegiei în acţionariat, prelungeşte până la finalul lunii perioada de reducere a activităţii şi de suspendare a unor contracte de muncă, pe fondul reducerii comenzilor

Autor: Cristina Bellu 02.06.2020

Producătorul de componente auto Compa Sibiu, companie cu 137 mil. lei capitalizare, a anunţat marţi pe bursă că prelungeşte perioada de reducere temporară a activităţii până la finalul lunii iunie precum şi măsura privind suspendarea contractele individuale de muncă pentru o parte dintre angajaţi pe aceeaşi perioadă de timp, în contextul scăderii drastice a comenzilor şi a volumului de muncă, în urma situaţiei economice dificile create de pandemia de COVID-19.

“Consiliului de Administratie al companiei a decis prelungirea duratei privind reducerea temporara a activitatii societatii pentru perioada 1-30 iunie 2020 pentru motive economice, tehnologice, structurale, sau similare, respectiv reducerea volumului de comenzi, precum şi suspendarea pentru perioada mentionata a contractelor individuale de munca pentru o parte din salariati in temeiul art. 52 alin. 1 lit. c coroborat cu art. 53 alin. 1 Codul Muncii si 77 alin. 4 din Contractul Colectiv de Munca, iar pentru o parte din salariati reducerea programului de lucru de la 5 la 4 zile pe saptamana in temeiul art. 52 alin. 3 Codul Muncii”, transmit reprezentanţii companiei.

Compania este deţinută în proporţie de 19% de Ioan Deac, preşedintele consiliului de administraţie şi directorul general, şi în proporţie de 18,75% de Ioan Miclea, restul de 62,2% fiind împărţit de alţi investitori pe bursă, printre care Fondul Suveran al Norvegiei.

Potrivit datelor agregate de ZF, Compa Sibiu este singura acţiune din eşalonul doi al bursei, adică din rândul acţiunilor care nu sunt incluse în BET, şi care are în acţionariat Fondul Suveran al Norvegiei.

Producătorul a încheiat primul trimestru al anului cu un profit net de 5,9 milioane lei, de două ori mai mic faţă de rezultatul din T1/2019, la afaceri de 172 mil. lei, în scădere cu 16,5%.