Fintech-ul Paysera oferă clienţilor conturi cu IBAN în lei în parteneriat cu Libra. Vytenis Morkunas, CEO: „Paysera devine primul fintech care permite IMM-urilor româneşti să deschidă un IBAN în lei online“

Autor: Mircea Nica 03.06.2020

Fintech-ul Paysera va lansa foarte curând serviciul de iniţiere plăţi care presupune, pentru magazinele online ce vor implementa acest serviciu, încasarea sumelor aferente vânzărilor direct din internet bankingul cumpărătorului.

Fintech-ul lituanian Paysera, prezent pe piaţa din România din vara anului 2019, a semnat un parteneriat cu Libra Internat Bank, o instituţie de credit de talie mică din piaţa locală specializată pe nişa profesiilor liberale, prin care oferă clienţilor persoane fizice şi juridice posibilitatea de a deschide un cont cu IBAN în lei, 100% online.

„Serviciile financiare digitale au devenit o normalitate globală, mai degrabă decât o ex­cepţie. Ulti­mele luni au arăta­t şi mai mult im­por­tan­ţa servi­ciilor di­gi­tale, deoarece au con­tribuit la ame­lio­ra­rea im­pac­tului co­ro­­na­­vi­ru­sului asu­pra IMM-uri­lor. Pay­sera de­vi­ne primul Fintech care permite IMM-urilor ro­mâneşti să deschidă un IBAN în lei online“, a de­clarat Vytenis Morkunas, CEO al Paysera.