Mai, cea mai bună lună din an la Bursă: plus 9% pentru BET, susţinut de raliul Nuclearelectrica (21,4%), Alro Slatina (15,9%) şi Transelectrica (15,9%)

Autor: Tibi Oprea 03.06.2020

Prin prisma evoluţiei indicelui principal BET, Bursa de la Bucureşti a încheiat cea mai bună lună din acest an, în contextul în care indicele s-a apreciat cu 9% de la închiderea de la finele lunii aprilie şi până la cea din 29 mai, respectiv cea mai semnificativă apreciere de la începutul anului, potrivit calculelor realizate de ZF pe baza datelor de la BVB.

Evoluţia Bursei româneşti a fost susţinută în principal de avansul acţiunilor Nuclearelectrica (plus 21,4%), Alro Slatina (plus 15,9%) şi Transelectrica (plus 15,9%), care au înregistrat cele mai mari creşteri din rândul companiilor din prima ligă bursieră.

Nuclearelectrica a fost cea mai performantă acţiune de la Bursa de la Bucureşti în anii 2017, 2018 şi 2019, iar avansul pe care l-a înregistrat în luna mai, dar şi de la începutul anului (plus 33,7%) creează investitorilor premisa că ar putea fi printre cele mai performante acţiuni şi în 2020.

De altfel, un singur emitent din prima ligă bursieră a ânregistrat scădere ân luna trecută, respectiv integratorul de servicii medicale private MedLife, care a avut un minus de 0,9% în această perioadă.

Bursa de la Bucureşti a scăzut în primul trimestru al anului cu 25%, iar ân lunile aprilie şi mai a revenit pe un trend de creştere şi a recuperat 13,5% din scădere, astfel că indicele principal BET ânregistrează de la ânceputul anului o scădere de 11,7%.