Schimbare de lider în fruntea distribuţiei de medicamente. Fildas Trading, controlat de antreprenoarea Anca Vlad, urcă pe primul loc în distribuţie, cu 4,2 miliarde de lei afaceri în 2019

Autor: Georgiana Mihalache 03.06.2020

Începând din 2017, când a intrat pentru prima dată în primii trei jucători din piaţa de distribuţie de medicamente, Fildas Trading a continuat consolidare Distribuitorul a urcat pe primul loc în piaţă, depăşind Mediplus, liderul din ultimii ani. Fildas Trading operează 15 depozite la nivel naţional.

Fildas Trading, distribuitorul de medicamente fondat de antreprenoarea Anca Vlad, a ajuns la afaceri de 4,2 mld. lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior, arată datele trimise de reprezentanţii companiei pentru ZF.

Rezultatul din anul trecut duce compania pe primul loc în piaţa de distri­buţie, depăşind Mediplus, liderul din ultimii ani, care a raportat afaceri de 4 mld. lei în 2019, o creştere de 5%, din calculele ZF.

Profitul Fildas Trading a fost de 134 mil. lei în 2019, în creştere cu 23%, iar distribuitorul angajează peste 1.200 de persoane.