Prudenţa trebuie să continue.Klaus Iohannis: Am luat măsuri de relaxare şi vom lua în continuare, însă atrag atenţia: virusul este încă în societate!

Autor: Gabriel Pecheanu 03.06.2020

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că autorităţile au luat şi vor lua în continuare măsuri de relaxare, însă atras atenţia că virusul este încă în societate, îndemnând la purtatul măştii, distanţarea şi spălatul pe mâinpentru a nu pierde controlul acum, la sfârşit, asupra epidemiei.

”Am luat măsuri de relaxare şi vom lua în continuare, însă atrag atenţia: virusul este încă în societate! Este foarte important să fim conştienţi de aşa-numita noua normalitate în care vom trăi”, a declarat Klaus Iohannis.

El a mai spus că autorităţile încearcă să relaxeze cât mai mult restricţiile, însă acum răspunderea revine fiecărui român.

”Purtatul măştii, distanţarea, spălatul pe mâini rămân extrem, extrem de importante pentru a nu pierde controlul acum, la sfârşit, asupra acestei epidemii”, a mai spus şeful statului.

Până miercuri, în România au fost confirmate 19.669 de cazuri de COVID-19, dintre aceste, 13.800 fiind declarate vindecate şi externate. În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 152 de cazuri noi.