În timp ce angajaţilor din depozitele Amazon li s-a refuzat o primă de 2 dolari pentru că au venit la muncă în timpul pandemiei, averea lui Jeff Bezos se apropie de 150 de miliarde de dolari

Autor: Eduard Ivanovici 07.06.2020

Pandemia de coronavirus nu s-a terminat, însă Amazon a pus capăt săptămâna aceasta stimulentelor introduse pentru a încuraja aproape 250.000 de muncitori să vină la muncă, potrivit Business Insider.

Iniţial, gigantul industriei de retail s-a descurcat greu în ceea ce priveşte creşterea bruscă a comenzilor online, compania declarând că veniturile din primul trimestru au înregistrat cea mai mare creştere din ultimii trei ani.

Pe măsură ce lanţurile de aprovizionare se apropie de linia de plutire, compania începe să anuleze politicile introduse la începutul anului pentru a-şi proteja muncitorii de efectele economice ale coronavirusului. Chiar dacă măsurile dispar, virusul continuă să se răspândească în depozitele din Europa şi Statele Unite, spun angajaţii companiei.

Luni, Amazon a eliminat una dintre politicile introduse pentru a răsplăti muncitorii din „primul front” – o creştere de 2 dolari a salariului, de la 15 la 17 dolari pe oră pentru un angajat nou.

Statele Unite rămân ţara cea mai afectată de pandemia COVID-19, cu peste 1,8 milioane de cazuri confirmate şi peste 105.000 de decese. Chiar dacă numărul de infecţii pare să fie ţinut sub control, experţii au avertizat că ţara se poate confrunta cu focare mai mici în viitorul apropiat.

Până la mijlocul lunii mai, au murit 8 angajaţi din cadrul Amazon, înregistrându-se cazuri pozitive în peste 100 de depozite. Compania a refuzat să publice numărul total de angajaţi care au contactat virusul.

Între timp, averea lui Jeff Bezos – fondatorul şi CEO-ul Amazon – continuă să crească. Conform Bloomberg Billionaires Index, averea lui Bezos a crescut cu 32 de miliarde de dolari de la începutul anului până acum şi a ajuns la 149 de miliarde.