Oţelul produs în combinatul siderurgic Liberty Galaţi merge în construcţia podurilor peste râul Mureş, parte dintr-un segment al autostrăzii Sebeş-Turda, proiect de 420 mil. euro. Podurile fac parte din lotul 2 al autostrăzii 10 de 70 de kilometri, care va conecta autostrăzile 1 şi 3

Autor: Cristina Bellu 04.06.2020

Combinatul siderurgic Liberty Galaţi a început livrările de oţel pentru construcţia podurilor peste râul Mureş, care fac parte dintr-un segment al autostrăzii 10 Sebeş-Turda, proiect de aproape 420 mil. euro, finanţat în proporţie de 85% din fonduri europene şi 15% de la bugetul de stat. Până acum, combinatul a produs şi livrat 3.500 de tone de tablă groasă testată ultrasonic, cu grosimi între 6 şi 80 milimetri, în nu mai puţin de 320 de formate. 

„Căutăm în permanenţă cele mai bune soluţii tehnice, logistice şi comerciale”, spune Bogdan Grecu, directorul general al LIBERTY Galaţi. Podurile fac parte din lotul 2 al autostrăzii 10 de 70 de kilometri, care va conecta autostrăzile 1 şi 3. Oţelul a fost contractat de Aktor, coantreprenorul general al lucrării şi este utilizat de compania Retter, cea care construieşte podurile şi alte elemente de suprastructură, transmit oficialii Liberty Galaţi.