Procesatorul de plăţi Netopia vrea la Bursă. Antonio Eram, CEO: În prezent analizăm oportunităţi cu potenţiali colaboratori. Fintech-ul a avut afaceri de 85,7 mil. lei în 2018, în creştere cu 7,4% faţă de 2017, şi un profit net de 2,4 mil. lei, plus 38%

Autor: Tibi Oprea 04.06.2020

Circa 20.000 de comercianţi folosesc serviciile şi soluţiile oferite de Netopia.

Netopia Payments, unul dintre cei mai mari procesatori de plăţi electronice de pe plan local, controlat integral de antrepre­norul Antonio Eram, vrea să se listeze la Bursa de la Bucureşti pentru a obţine finanţare în vederea consolidării cotei de piaţă, dar şi pentru extinderea pe noi pieţe.

„NETOPIA Payments este probabil una dintre cele mai vizibile companii fintech din România, iar această mutare doreşte să creeze premisele unui nou capitol pentru companie în ceea ce priveşte relaţia investiţională. Considerăm că momentul ales, anul 2021, este în concordanţă cu direcţia pe care o avem, iar finanţarea ridicată ne va ajuta să consolidăm şi să extindem serviciile existente, atât la nivel naţional cât şi european. Noile finanţări atrase ar putea fi utilizate pentru consolidarea cotei de piaţă, extinderea forţei de vânzări a NETOPIA Payments şi creşterea reţelei de customer service, recrutarea şi angajarea mai multor developeri care să se ocupe de procesele de optimizare a platformei şi, nu în ultimul rând, pentru lansarea de noi produse ale companiei şi pătrunderea pe noi pieţe“, spune Antonio Eram.