Producătorul de medicamente Terapia Cluj a raportat afaceri de 736 mil. lei în 2019, în uşoară creştere faţă de anul anterior. Dragoş Damian, CEO: Avem un plan de creştere pentru anul acesta de 10% în speranţa că exporturile îşi revin

Autor: Georgiana Mihalache 04.06.2020

Cu noua lege a clawbackului lucrurile vor arăta mai bine şi din punctul de vedere al profitabilităţii companiei.

Terapia Cluj, cel mai mare producător local de medicamente, a ajuns la 736 mil. lei cifră de afaceri în 2019, în uşoară creştere faţă de anul anterior, arată datele publicate pe site-ul Ministerului de Finanţe. Planurile pentru companie în 2020 urmăresc o creştere de 10% în condiţiile în care exporturile revin la nivelul de dinainte de pandemia de COVID-19, susţine Dragoş Damian, CEO al Terapia.

Ca cifră de afaceri suntem pe acelaşi nivel pentru că pe export nu am avut creşterile scontate. În luna martie, din cauză că s-au blocat exporturile, nu am exportat undeva la 15 milioane de dolari şi atunci această sumă nu a intrat pe bugetul din anul nostru financiar, 2020-2021. Toate acestea sunt încă o dovadă că România îşi frânează producătorii. Avem un plan de creştere pentru anul acesta de 10% în speranţa că exporturile îşi revină, a spus Dragoş Damian pentru ZF.