Roxana Hidan, OTP Bank: Agricultura este un domeniu strategic în care investim pe termen lung. Fermierii pot beneficia, în avans, de finanţări de maximum 160% din valoarea subvenţiei

Autor: Mircea Nica 04.06.2020

OTP Bank, subsidiara locală a celui mai mare grup bancar din Ungaria, oferă finanţare în avans pentru subvenţiile agricultorilor locali de până la 160% din valoarea sub­ven­ţiilor de supra­fa­ţă, agricultura fiind un domeniu stra­tegic, potrivit informa­ţiilor trans­mise de reprezentanţii băncii.

Cererea de finanţare pentru sub­venţiile Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agri­cul­tură (APIA) SAPS a crescut semni­fi­ca­tiv com­pa­rativ cu volu­mul anu­lui trecut, iar agricultorii cau­tă soluţii din cau­za secetei care a pus în pericol culturile.

Concret, facilitatea oferită de OTP Bank pentru clienţii din domeniul agricol constă în finanţarea în avans de maximum 160% a sub­venţiilor de suprafaţă APIA SAPS, din care 80% din valoarea subvenţiei cuvenite în primul an de finanţare şi 80% din nivelul subvenţiei aferente anului următor. Banca estimează pentru acest an o creştere a nevoii de finanţare pentru agri­cul­tura locală, afectată de secetă, potrivit unui comunicat.