Este oficial: Bătrânii şi persoanele cu dizabilităţi din Bucureşti au început să primească măşti gratuite. Au fost trimise peste 900 de solicitări

Autor: Laura Buciu 04.06.2020

Primăria Capitalei a început să distribuie măştile gratuite pentru persoane peste 65 de ani şi pentru cele cu diabilităţi, care au solicitat această facilitate. În total au fost făcute 950 de solicitări, iar fiecare persoană vulnerabilă primeşte 30 de măşti.

Primăria Capitalei a anunţat, joi, că prin Centrul pentru Seniori şi Direcţia de Asistenţă Socială a început să distribuie, la cerere, măşti de protecţie gratuite persoanelor cu vârsta de minim 65 de ani, precum şi celor cu dizabilităţi deplasabile care au solicitat acest lucru.

Măştile sunt oferite pentru ca aceşti bucureşteni să poată părăsi locuinţa în siguranţă, până când vor primi din partea direcţiilor de sănătate publică, conform prevederilor OUG 78/2020.

„În urma apelului lansat de Primăria Capitalei privind necesarul de măşti de protecţie în perioada pandemiei de coronavirus SARS-CoV-2 pentru cei care nu au posibilităţi să şi le achiziţioneze, au fost înregistrate 950 de solicitari, dintre care 400 din partea seniorilor bucureşteni si 450 din partea persoanelor cu dizabilităţi”, se arată într-un comunicat transmis joi de Primăria Capitalei.

Astfel, echipele Centrului pentru Seniori şi ale DGASMB au început să distribuie măştile, fiecare solicitant urmând să primească 30 de bucăţi.

Proiectul demarat continuă pentru bucurenştenii aflaţi în situaţii vulnerabile.