Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice: Sunt 3.083 de companii care au luat finanţare prin IMM Invest. Valoarea totală a creditelor acordate este de 2,45 mld. lei

Autor: Alexandra Cepăreanu 04.06.2020

Peste 3.000 de companii antreprenoriale au primit finanţare prin programul guvernamental IMM Invest, a anunţat Florin Cîţu, ministrul Finanţelor Publice.

„Sunt 3.083 de companii care au luat finanţare prin IMM Invest. Valoarea totală a creditelor acordate este de 2,45 mil. lei. Ritmul de depunere a dosarelor s-a accelerat”, a spus Florin Cîţu.

Aproximativ 60.000 de companii au aplicat în cadrul programului IMM Invest, potrivit ultimelor date raportate de directorul general al FNGCIMM.

Programul de finanţare IMM Invest îşi propune să ajute firmele mici şi mijlocii afectate de criza pandemiei de COVID-19 să asigure capital de lucru şi de investiţii în contextul economic actual.

Prin intermediul acestui program, statul garantează până la 90% din valoare creditelor obţinute de firme de la bănci. De asemenea, statul subvenţionează dobânda pentru aceste credite, însă doar până la sfârşitul acestui an, subvenţionarea pentru anii următori fiind posibilă doar dacă prognoza de creştere economică este mai mică creşterea din acest an.

IMM Invest este considerat schemă de ajutor de stat, iar plafonul pentru subvenţionarea dobânzilor este în valoare de 781 mil. lei, iar plafonul maxim de garantare ajunge la 15 mld. lei.