Circa 25% dintre sucursalele băncilor din Europa se vor închide în următorii 3 ani. Serviciile bancare în mediul online este de aşteptat să crească cu 70% în următorii 3 ani

Autor: Mircea Nica 05.06.2020

În ultimii 10 ani s-au închis aproximativ 35% din sucursalele băncilor la nivel european. Pandemia a determinat o creştere accentuată a operaţiunilor digitale, care determină o tendinţă masivă de închidere a sucursalelor, conform analizei Kearney.

Serviciile bancare în mediul online este de aşteptat să crească cu 70% în următorii trei ani, odată cu închiderea a 25% din sucursalele băncilor la nivel european, conform analizei anuale European Retail Banking Radar realizate de compania de consultanţă Kearney.

„Dacă a existat vreodată un moment prielnic în care să se investească pentru a îmbunătăţi experienţa clientului, atât în cadrul canalelor digitale, cât şi offline, acesta este. Pandemia COVID-19 a fost catalizatorul necesar pentru realizarea multor schimbări aflate deja în curs în industria bancară şi a ac­celerat semnificativ ce­re­rea pentru ca aces­te modificări să se pro­ducă rapid. Clienţii nu vor reveni la modul în care lucrurile ope­rau înainte, astfel că nici băncile nu ar trebui să fa­că asta“, a transmis Simon Kent, partener şi global head al ser­viciilor fi­nanciare în cadrul Kearney.