Românii au devenit mai gospodari în pandemie. Izolarea a pus oamenii la treabă: timpul alocat pentru renovări a crescut considerabil. Bricolajul a devenit una dintre principalele activităţi în interiorul locuinţei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 05.06.2020

Teodora, o bucureşteancă ce a început lucrări de renovare odată cu izolarea: Am avut mai mult timp să stăm acasă şi să facem modificări în grădină, să reamenajăm pavelele lăsate de ploi şi ninsori, dar şi să vopsim gardul din faţa casei.

Aproape trei luni de stat acasă s-au concretizat, pentru mulţi dintre angajaţii cu joburi care nu se pot face de la domiciliu, în reno­vări, rea­me­najări şi schim­bări în gos­po­dărie. Reorga­niză­rile de acest fel au impus achiziţii noi, în principal de materiale de construcţii şi decoraţiuni, astfel că retailerii de bricolaj nu au oprit activitatea nicio secundă.

„Am avut mai mult timp să stăm acasă şi să facem modificări în grădină, să reamenajăm pavelele lăsate de ploi şi ninsori, dar şi să vopsim gardul din faţa casei. Ne planificasem aceste schimbări înainte de această perioadă, dar parcă niciodată nu reuşeam să ne găsim timp. Acum am avut când să analizăm piaţa mai bine, astfel încât să alegem exact ceea ce ne place. Am cumpărat vopsea pentru gard, nisip pentru pavele şi diferite flori şi plante pentru grădină“, spune Teodora G., o bucureşteancă ce a început lucrări de renovare odată cu izolarea.