Spitalul Sf. Constantin din Braşov a avut venituri în scădere cu 40% în perioada stării de urgenţă generate de coronavirus

Autor: Georgiana Mihalache 05.06.2020
  • Spitalul privat a încheiat anul 2019 cu afaceri de 63 mil. lei, în creştere cu 16% faţă de anul anterior.

Spitalul privat Sf. Constantin din Bra­şov, controlat indirect de Mihai Miron, antreprenorul care deţine Ro­pha­r­ma, a creat noi proceduri de func­ţionare pentru unitatea medicală odată cu răs­pân­direa coronavirusului pentru a limita im­pactul pandemiei, de la triaje înainte de internare, la testarea tuturor pa­cien­ţi­lor.

Pandemia a afectat şi veniturile spitalului, care au scăzut în această perioadă, timp de mai bine de două luni, din martie până la jumătatea lui mai consultaţiile şi programările care nu reprezentau urgenţe fiind sus­pendate.

Din perspectiva businessului nu s-au mai putut urmări şi atinge obiec­tivele asumate pentru anul în curs, noile ipoteze de lucru fiind extrem de fluide, în termeni de cheltuieli, venituri, durata pandemiei precum şi dificultăţile de aprovizionare. În timp ce veniturile au scăzut spre 40%, din cauza res­trângerii activităţii, cheltuielile cu materialele destinate igienei, curăţeniei şi protecţiei au crescut aproape expo­nenţial, pe de o parte din cauza creşterii consumului şi pe de altă parte din cauza exploziei preţurilor, au transmis pentru ZF reprezentanţii companiei.