Hotelurile de pe litoral sunt pregătite pentru turişti: „În acest weekend, litoralul va fi plin. Ofertele pentru lunile iulie-august sunt epuizate“

Autor: Alexandra Cepăreanu 07.06.2020
  • Andreea Lungu, manager hotel Malibu: Înregistrăm un număr mare de programări pentru următoarele două luni

  • Relu Crăparu, manager Neptun Olimp Turism: Estimăm o creştere de 15-20% a numărului de turişti anul acesta, comparativ cu anul trecut.

Aproximativ 120 de unităţi hoteliere de pe litoralul românesc şi-au deschis porţile pentru se­zonul de vară 2020, după aproape trei luni în care au avut activităţile închise, iar turiştii au luat cu asalt ofertele de cazare, spune Ionuţ Nedelea, di­rector general al platformei Litora­lul­ro­mâ­ne­s­c­.­r­o­.

„Unităţile de cazare cu capacitate mai mică sunt ocupate în proporţie de 70-80%, iar cele mari, de peste 100 de camere, sunt ocupate în jur de 40-50%. Pentru minivacanţa de Rusalii sunt deschise circa 120 de unităţi hoteliere pe litoral, iar până acum, acestea au fost rezervate în proporţie de 50%. Numărul rezervărilor este în continuă creştere, iar în acest weekend, aşteptăm între 10.000 şi 12.000 de turişti“, a spus pentru ZF Ionuţ Nedelea.