Grădiniţele private cer redeschiderea din 15 iunie. „Lipsa de răspuns a autorităţilor nu face decât să agraveze situaţia actuală. Pierdem sediile, pierdem angajaţii buni, pierdem copiii. De noi sunt legate şi firmele de catering pentru copii, firmele care organizau excursii, tabere.“

Autor: Ramona Cornea 05.06.2020

Proprietarii grădiniţelor pri­vate cer autorităţilor să le permită să reia activitatea de pe 15 iunie şi să comunice clar ce au pregătit pentru perioada viitoare în ceea ce îi priveşte.

„Încă de pe data de 16 martie reprezentanţii centrelor educaţionale din privat au înaintat o petiţie şi o scrisoare către autorităţi. Pe data de 8 mai a venit o scrisoare deschisă în care Ministerul Educaţiei a confirmat că centrele educaţionale, creşele şi afterschoolurile nu fac parte din re­ţeaua şcolară a unităţilor de învăţă­mânt de stat şi privat. Toate posturile de televiziune vorbesc despre re­deschi­derea unităţilor educaţionale private, dar nimic concret. Deschi­derea noastră depinde de guvern, primării şi poliţie“, a declarat pentru ZF Raluca Niţă, director educaţional al grădiniţei private Schnuffelgarten.

Vicepremierul Raluca Turcan a spus anterior că există posibilitatea ca grădiniţele private să se redeschidă de pe data de 15 iunie pentru activităţi educaţionale.