O nouă revoluţie pe piaţa muncii? Companiile ar putea să plătească angajaţilor o parte din chirie dacă aceştia lucrează de acasă

Autori: Ioana Matei , Business Magazin 06.06.2020

Angajaţii care lucrează de acasă în Elveţia vor beneficia de contribuţii ale companiilor angajatoare la plata chiriilor lor, dacă ei lucrează în regim remote la solicitarea companiilor, potrivit swissinfo.ch, care citează publicaţia în limba germană Tages-Anzeiger.

Potrivit acestui ziar, a existat o decizie a Înaltei Curţi din Elveţia, care nu ar fi fost făcută cunoscută publicului larg, referitoare la o firmă de contabilitate care şi-ar fi lăsat un angajat să lucreze de acasă.
Reprezentanţii companiei au argumentat că nu au ajuns la o înţelegere cu angajatul în avas şi, prin urmare, nu ar fi fost obligată să îi plătească o parte din chirie. Curtea ar fi respins acest agument şi a adăugat că angajatul ar putea solicita chiar o compensaţie a chiriei retroactiv, după părăsirea companiei.

Dacă un angajat a închiriat sau nu o cameră suplimentară sau un apartament mai mare pentru a lucra de acasă a fost de asemenea irelevant pentru decizia curţii. Judecătorii estimează că o compensaţie lunară în valoare de 150 de franci elveţieni (circa 150 de dolari) ar fi justă pentru chiria angajatului

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro