Miliardarii necunoscuţi ai lumii. Cine sunt oamenii cu averi fabuloase, de care aproape nimeni nu ştie, şi care ar fi de fapt cel mai bogat om de pe planetă

Autori: Andra Stroe , Business Magazin 07.06.2020

În fiecare an, publicaţii internaţionale precum Forbes şi Fortune întocmesc o listă cu cei mai bogaţi oameni de pe planetă. Indicele Bloomberg este o altă modalitate de a afla care sunt miliardarii aflaţi în topul listei celor mai bogaţi. În ciuda acestui lucru, politicile interne le interzic să includă persoane din anumite categorii în lista lor.

De exemplu, politica editorială atât pentru Forbes, cât şi pentru Bloomberg interzice includerea mafioţilor, a dictatorilor şi a membrilor caselor regale topuri. În mod similar, indexul Bloomberg îl exclude, de pildă, pe fondatorul şi proprietarul majoritar, Michael Bloomberg. Acest lucru înseamnă că averea unor oameni precum sultanul Bruneiului, Dawood Ibrahim, Bashar al-Assad şi alţii nu este cunoscută publicului larg. Şi vorbim de averi fabuloase. Iată câteva exemple oferite de cei de la in.style.yahoo.com:

Hassanal Bolkiah

Se spune că sultanul Bruneiului are o avere netă estimată la 20 de miliarde de dolari. Şi asta este doar o estimare făcută acum aproape un deceniu. De asemenea, anumite surse spun că Hassanal Bolkiah deţine peste 600 de maşini Rolls Royce, iar casa sa este, în acest moment, cea mai mare reşedinţă privată din lume. Cu 1.800 de camere, Palatul Istana Nurul Iman l-a costat 350 de milioane de dolari.


Dawood Ibrahim

După ce se presupune că a pus la cale o serie de explozii în 1993, în Mumbai, Dawood Ibrahim a stat departe de lumina reflectoarelor în toţi aceşti ani. El a început cu infracţiuni minore în anii ’70 dar, cu timpul, a ajuns unul dintre cei mai bogaţi traficanţi de droguri de pe planetă. Averea sa valorează mult peste 7 miliarde de dolari.


Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro