OMS recomandă purtarea măştilor de protecţie în zonele în care virusul se răspândeşte

Autor: Andreea Tobias 06.06.2020

Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă purtarea măştilor de protecţie în zonele în care virusul se răspândeşte şi distanţarea socială nu este posibilă, precum transportul public sau magazine.  

Directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că, totodată, persoanele de peste 60 de ani sau cu afecţiuni medicale ar trebui, de asemenea, să poarte măştile atunci când distanţarea socială nu poate fi menţinută, conform NBC News.

OMS a recomandat anterior ca doar lucrătorii din domeniul sănătăţii, persoanele infectate cu noul Covid-19 şi îngrijitorii lor să poarte măştile de protecţie.

Tedros a adăugat că „măştile în sine nu vă vor proteja de COVID-19" şi a subliniat importanţa spălării mâinilor, a distanţării sociale şi a altor strategii de prevenire a infecţiilor.

Totodată, OMS a arătat că lucrătorii din domeniul sănătăţii, în zonele în care virusul se răspândeşte, ar trebui să poarte întotdeauna măştile. Medicii care lucrează în cardiologie sau în alte saloane, de exemplu, ar trebui să poarte măşti medicale, a spus Tedros.

Alte agenţii de sănătate au recomandat de ceva timp purtarea măştilor sau acoperirea feţei pentru a încetini răspândirea coronavirusului. Autorităţile britanice, de exemplu, au declarat în această săptămână că acoperirea feţei va fi obligatorie pe mijloacele de transport.