Doi giganţi economici din China şi-au dat mâna pentru jocuri video prin 5G

Ziarul Financiar 06.06.2020

Huawei a încheiat un parteneriat cu NetEase, cele două companii urmărind să dezvolte cloud gaming-ului pe bază de 5G. Parteneriatul ar putea revoluţiona industria de gaming.

Huawei a anunţat în această săptămână un parteneriat cu producătorul de jocuri NetEase pentru o serie de proiecte care vor duce la dezvoltarea cloud gaming-ului pe bază de 5G.

Tehnologia grafică din jocurile video avansează într-un ritm alert şi, drept urmare, cerinţele grafice devin tot mai mari, ceea ce împiedică o parte dintre gameri să cumpere sau să joace cele mai noi jocuri video.

Până acum situaţia avea o singură soluţie viabilă: cumpărarea unor PC-uri mai performante. Acum există o altă soluţie: cloud gaming-ul.

Viitorul aparţine unor servicii ca Google Stadia sau GeForce Now, care aduc jocuri AAA cu grafică high end pe laptopuri chiar şi fără placă grafică sau telefoane performante.

Cloud gaming-ul va fi dezvoltat pentru piaţa chineză pentru început. Huawei pune la bătaie infrastructura, iar NetEase baza sa uriaşă de utilizatori şi jocuri de succes.

Analiştii afirmă că tot mai multe companii de gaming apelează la Huawei pentru soluţii cloud gaming, Huawei având tehnologii avansate de cloud computing.