Aerostar Bacău estimează pentru 2020 o scădere a vânzărilor cu circa 100 mil. lei şi o diminuare a profitului net cu circa 33 mil. lei. Criza economică a afectat de o amploare fără precedent industria de aviaţie

Autor: Tibi Oprea 08.06.2020

Aerostar Bacău (simbol bursier ARS), companie ce activează în domeniul fabricaţiei de produse de aviaţie şi mentenanţă, estimează că impactul crizei COVID-19 în rezultatele financiare pe 2020 ar putea conduce la o diminuare a vânzărilor cu circa 200 mil. lei, până la 278 mil. lei, şi o scădere a profitului net cu circa 33 mil. lei, până la 10 mil. lei. 

„Declanşarea crizei economice globale în T1/ 2020 a luat amploare de la o zi la alta şi cu siguranţă efectele acestei crize se vor resimţi în tot anul 2020, iar revenirea la situaţia din 2019 va dura câţiva ani. Criza economică a afectat de o amploare fără precedent Industria de aviaţie. Marii operatori aerieni din industria de aviaţie europeană şi mondială şi-au redus drastic activitatea concentrându-se pe operaţii de reducere a costurilor şi asigurarea supravieţuirii pentru a putea beneficia de perioada de relansare ce va veni după criză. Estimările noastre actuale conduc la o diminuare semnificativă a cifrei de afaceri ce se va realiza de Aerostar în domeniul fabricaţiei de piese, subansambluri şi echipamente pentru marile programe globale de avioane comerciale, dar şi în domeniul serviciilor MRO”, se arată într-un raport publicat vineri la Bursă.